Tuesday, February 3, 2009

Ubat Buasir


Ramuan Taufiq diasaskan oleh Hj. Abdul Kadir Che Ali atau lebih dikenali sebagai Pak Dir.
Ramuan Taufiq didapati bukan sahaja memberi kesan yang sangat baik kepada pesakit yang mengidap buasir malah juga sakit-sakit sendi & saraf serta luka dalaman bagi wanita .

Klik di sini untuk mendapatkan sedikit penerangan mengenai penyakit buasirWaktu yang terbaik untuk ubat ini diambil ialah pagi dan malam selepas makan.
Ramuan Taufiq ternyata mujarab, Insya-Allah kerana terbukti oleh ramai pesakit telah sembuh sepenuhnya walaupun telah lama mengidap penyakit tersebut.
Klik di sini untuk melihat testimonial pesakit.

“Anda tidak perlu bayar jika tidak berkesan”
- Jaminan ini untuk mereka yang membuat pembelian secara online sahaja.

Harga Sekotak RM 68.00 (30 biji kapsul)
Satu rawatan memerlukan 3 Kotak 

Untuk mempercepatkan proses penyembuhan, anda dinasihatkan mengamalkan beberapa tabiat kesihatan di bawah supaya dapat mempercepatkan penyembuhan dan mengelak buasir di masa hadapan.
  • Elakkan sembelit. Makan diet yang mengandungi fiber yang tinggi, minum banyak air dan membuat senanam yang tetap walaupun hanya dengan berjalan. Anda juga boleh mendapatkan fiber tambahan atau pelembut najis.
  • Jangan tunggu ketika anda ingin membuang air besar, cuba jangan meneran apabila membuang dan dan jangan berlengah-lengah ke bilik air.
  • Buat Senaman Kegel setiap hari. Ia dapat meningkatkan pengedaran di kawasan rectal dan menguatkan otot-otot di sekeliling anus, menguatkan otot-otot di vagina dan uretha mempercepatkan badan sembuh selepas bersalin.
  • Elakkan dari minum air tebu, memakan buah nenas dan kacang bendir.


Bagi yang ingin membuat pembelian secara online:
www.ramuantaufiq.com

Selepas membuat pembayaran, sila hantarkan butiran-butiran dibawah melalui SMS atau emelkan ke: ramuan.taufiq@gmail.com


* Nama bank, masa, jumlah bayaran dan tarikh transaksi

* Nama dan Alamat Penuh

* No. Telefon

Penghantaran akan dilakukan melalui POS LAJU. Penerimaan barangan biasanya dalam masa DUA hingga TIGA hari bekerja. Pastikan anda memberikan alamat yang betul untuk memastikan penghantaran tidak tergendala.

SEBARANG PERTANYAAN ATAU MASALAH SILA HUBUNGI:

014-804-8822  www.ramuantaufiq.com

Buasir

Buasir adalah pembengkakan pada vena yang terletak di bahagian rektum dan dubur. Apabila vena ini membonjol keluar ia mengganggu dan menyebabkan membran di sekitarnya membengkak, terasa sakit, perit, gatal dan berdarah. Buasir terjadi disebabkan oleh terlalu banyak tekanan di bahagian rektum, menyebabkan dinding vena darah teregang atau memberi dan membonjol. Kadangkala ia boleh pecah.

Buasir Dalaman

Lazimnya, buasir ini tidak terasa sakit dan gatal kerana ia terletak jauh ke dalam rektum. Buasir dalaman tidak merbahaya tetapi meneran dan gangguan dari laluan najis semasa membuang air besar boleh mencederakan permukaan buasir yang getas dan menyebabkannya berdarah. Anda akan terlihat titisan darah yang berwarna merah cerah pada kertas tisu atau di mangkuk tandas. Jika keadaan ini berlaku anda perlu mendapat bantuan perubatan, kerana darah tersebut mungkin datang dari sumber lain seperti ketumbuhan atau kanser kolorektum.

Buasir Luaran

Buasir jenis inilah yang selalu kita dengar mengakibatkan gejala-gejala seperti sakit, pedih dan gatal di dubur. Jika buasir ini tersepit (bekalan darah akan terputus), bekuan darah akan terjadi di dalamnya menyebabkan ia terasa amat sakit. Gejala-gejala beginilah yang menyebabkan buasir jenis ini memerlukan perhatian dan rawatan perubatan. Apabila sahaja salur darah vena rektum teregang atau memberi dan terjadinya buasir adalah sukar untuk ia dibuang atau ditanggalkan sepenuhnya. Buasir ini akan berulang kembali walaupun dengan tekanan atau bebanan yang lebih ringan berbanding dengan yang dahulunya.

Testimonial Pesakit
Testimonial daripada pesakit yang telah menggunakan Ramuan Taufiq


Pak DirPak Dir dengan Ramuan Taufiq
Pak Dir dengan surat-surat perakuan dari pesakit yang telah sembuh setelah mendapat rawatannya.
Pak dir sedang memberi penerangan kepada pesakit dan sebahagian surat akuan daripada pesakit-pesakit yang telah sembuh.